סופגניות אפויות
סופגניות אפויות -
קבלו אותן - קטנטנות, מתוקות וחגיגיות.
רכיבים:
600 גרם קמח
25 גרם שימרית (חצי שקית)
חצי כוס סוכר
3 חלמונים
80 גרם חמאה רכה
כפית שטוחה מלח
כוס ורבע חלב פושר
כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה נוספת לציפוי אחרי האפייה.
ריבה ללא סוכר ואבקת סוכר.
אופן הכנה:
מעבדים את רכיבי הבצק יחד במיקסר עם וו לישה (פרט למלח והחמאה שנוסיף אחרי 5 דקות ונלוש עד שהחמאה תיטמע לחלוטין בבצק).
מתפיחים את הבצק כשעה לפחות עד להכפלת הנפח.
מקמחים מעט, מחלקים את הבצק למספר הסופגניות שאנו רוצים ע"י חיתוך עם קלף של הבצק (מחלקים ל 2 ואז כל חצי מחלקים בעוד חצי עד שמגיעים למספר הסופגניות שרצינו) לאחר מכן נגלגל לכדורי פינג פונג קטנים. מכסים במגבת ומתפיחים 40 דקות נוספות.
מחממים מראש תנור ל 190 מעלות, מברישים את הסופגניות בשמן ומכניסים לתנור ל 12 דקות עד שהסופגניות מזהיבות.
מוציאים מהתנור - מברישים עם החמאה המומסת ומכסים במגבת ל 10 דקות.
מזליפים כפית ריבה לכל סופגנייה ומפזרים אבקת סוכר.
ניתן להקפיא את הסופגניות.
איך נתייחס?
מהמתכון הנ"ל יוצאות 40 סופגניות קטנות, כל סופגנייה מכילה 130 קלוריות. הרבה פחות מסופגנייה מטוגנת אך עדין שמנמנות.
אפשר לחלק את הכמות ל 53 סופגניות ואז כל סופגנייה תהיה מנת פחמימה של ביס קטן ומפנק.
כמובן שאפשר להחליט שזוהי מנת פינוק ולהנות ממספר סופגניות ביס או סופגנייה אחת גדולה ומטוגנת (טיגון משלש את הערך הקלורי).
